Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новінський прийшов у парламент, але повістку не знайшов

Вівторок, 3 листопада 2015, 10:48

Депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новінський стверджує, що у Верховній Раді немає для нього повістки.

Про це він сказав у коментарі журналістам, передає Уніан.

"Я зараз прийшов до Верховної Ради, в комітеті немає ніякої повістки щодо мене. Якщо хотіли щось зробити, потрібно було зробити правильно", - сказав депутат.

На думку Новінського, напередодні на засіданні погоджувальної ради ВР був влаштований "цирк".

На питання, у зв'язку з чим його викликають на допит, Новінський відповів: "Найсмішніше в тому, що мене викликають як свідка у справі, де компанія, в якій я є акціонером, потерпіла".

Також Новінський запевнив, що "тікати" нікуди не збирається.

Як відомо, 2 листопада на погоджувальній раді начальник відділу Головного слідчого управління МВС Василь Сміх заявив про намір вручити повістку Новінському.

У МВС заявили, що передали повістки в секретаріат керівництва Верховної Ради.

Сайт МВС, що Головне слідче управління МВС розслідує низку кримінальних проваджень, зокрема за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України, які стосуються конфлікту бенефіціарів торгової мережі "Амстор".

В рамках цього розслідування виникла необхідність допиту Новінського як одного з кінцевих бенефіціарів-учасників корпоративного конфлікту.

У той же день Новінський повернувся до Києва з Санкт-Петербурга.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування