Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опальний екс-регіонал Сальдо передумав боротися за крісло мера Херсона

Вівторок, 3 листопада 2015, 15:52

Екс-мер Херсона, кандидат від партії "Наш край" Володимир Сальдо зняв свою кандидатуру з виборів мера Херсона.

Про це він заявив журналістам на брифінгу, повідомляють "Українські новини".

"Нинішня виборча кампанія найбрудніша в історії Херсона. Нещодавно мені стало відомо про те, що мої опоненти в другому турі запланували низку радикальних акцій, спрямованих не тільки проти мене, але й проти всіх прихильників. Ці дії могли привести Херсон в пучину хаосу та громадянського протистояння. Я не маю права допустити того, щоб через політичну боротьбу постраждали мої земляки. Тому я вирішив не брати участь у другому турі виборів мера", – заявив він.

У першому турі за Сальдо проголосували 14 224 виборці (16,09%) внаслідок чого він вийшов у другий тур разом з діючим мером Херсона, самовисуванцем Володимиром Миколаєнком.

Як відомо, раніше херсонський тервиборчком відмовився реєструвати Сальдо на вибори через порушення. У свою чергу ЦВК розпустив цей тервиборчком, призначив новий склад і доручив йому зареєструвати Сальдо, проте і новий орган відмовився це зробити. Тоді ЦВК витребувала документи і зареєструвала кандидата особисто.

Сальдо голосував за "диктаторські закони" 16 січня 2014 року. Також активісти звинувачували його у відправці автобусів з тітушками в Київ під час Майдану, а також у підтримці сепаратизму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування