Звільнилися 14 журналістів українського Forbes

Середа, 13 листопада 2013, 00:31

14 журналістів українського Forbes у вівторок написали заяви про звільнення через "намагання змінити редакційну політику".

Про це "Українській правді" повідомив шеф-редактор Forbes Борис Давиденко.

Інформацію також підтвердив головний редактор сайту Forbes.ua Олександр Рубан.

Реклама:

Він повідомив, що у вівторок головний редактор проекту "Forbes Україна" Михайло Котов "без пояснення причин" відхилив прийняту раніше заявку теми про радників першого віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Рубан підкреслив, що головний редактор має право ухвалювати те чи інше рішення. "Мені сказали, що буде перелік тем, про які ми писати не зможемо, але широкий вибір залишиться", додав він.

Рубан заявляє, що в таких умовах не зможе продовжувати працювати. Разом з ним подали заяви про звільнення за власним бажанням 6 журналістів сайту і 8 працівників журналу.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми не готові працювати в нових умовах", сказав Рубан.

Однак, за його словами, звільнення відбулося "не через конкретний випадок, відбувалася ціла низка подій, з яких стало зрозуміло, що буде щось змінюватися".

Рубан також повідомив, що ще до ухвалення рішення про звільнення всій редакції "обрубали адмінку".

 

Тиждень тому, 5 листопада Курченко вніс останню частину платежу, передбачену угодою про купівлю медіа-холдингу UMH, що належав Борису Ложкіну, і достроково вступив у володіння новим активом. Український Forbes належить зараз одіозному Сергію Курченку, який за дуже короткий період часу сформував цілу імперію з нафтогазових, енергетичних і фінансових активів, а також в медіа - під назвою група компаній ВЕТЕК. 

Експерти вважають, що купівля медіа-активів Сім'єю, я якою повязують имя Курченка, обумовлена майбутніми президентськими виборами.

20 червня, в день, як стало відомо про продаж холдингу UMH Сергію Курченку, про свою відставку заявив головний редактор Forbes Україна Володимир Федорин.

У своїй заяві тоді він написав:

"Я вважаю продаж Forbes Україна кінцем проекту в його нинішньому вигляді. Я переконаний, що покупець переслідує одну з трьох цілей (або всі три відразу)

1. заткнути журналістам рот перед президентськими виборами,

2. обілити власну репутацію,

3. використовувати видання для вирішення питань, які не мають нічого спільного з медіа-бізнесом ".

Сам Курченко заявляв, що купив медіа-холдинг, щоб диверсифікувати бізнес. "Я як акціонер побудую з усіма виданнями правильні, прозорі відносини, які будуть закріплені юридичними документами. У мене буде такий договір з Forbes. І я буду чітко виконувати вимоги та побажання ліцензіата", сказав він в інтерв'ю журналу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування