Журналісти "Інтера" обурені цензурою та провладною пропагандою на каналі

П'ятниця, 21 лютого 2014, 15:20

16 журналістів телеканалу "Інтер" заявили про цензуру і закликали керівництво об'єктивно висвітлювати події на Майдані.

Про це йдеться у відкритій заяві співробітників "Інтера".

У ньому наголошується, що з грудня 2013-го "випуски наших новин перетворилися з просто провладних на пропагандистські з усіма відповідними симптомами (перекручування та замовчування фактів, відсутністю балансу як у сюжетах, так і у випуску)".

Реклама:

"Ми, журналісти НІС (ТОВ "Національні інформаційні системи"/телеканал "Інтер" - ред.) просимо Вас повернутися до стандартів журналістики, об'єктивно висвітлювати події на Майдані і в регіонах, не перекручувати факти і утриматися від маніпуляцій", - сказано в заяві.

Журналісти пишуть, що ці два місяці вони намагалися боротися за кожне слово в матеріалах.

"Їх правили не раз, змінюючи до невпізнання. Нам вказували - кого записувати? і які саме слова з інтерв'ю повинні бути в ефірі. Об'єктивні матеріали часто не видавали. Ми не можемо працювати в умовах, коли нам в обличчя кажуть, що ми брешемо", - йдеться в заяві співробітників "Інтера".

ВІДЕО ДНЯ

"Хочемо нагадати, що будь-яке підприємство - це система, в якій працюють рівні люди. Оскільки ми теж відповідальні за той продукт, який випускає НІС - вважаємо себе зобов'язаними попередити наших глядачів про те, що незгодні з редакційною політикою каналу", - сказано в заяві.

telekritika.ua 

Лист підписали Софія Гордієнко, спеціальний кореспондент (корпункт у Брюсселі), Анна Гороженко, спеціальний кореспондент; Світлана Чернецька , спеціальний кореспондент (корпункт в Лондоні); випускові редактори "Подробностей" Мар'яна Яснінська і Лариса Задорожна та інші.

Загалом 16 журналістів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...