МЗС Росії прокоментував переміщення бронетехніки в Криму

Четвер, 27 лютого 2014, 16:26

Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що переміщення бронетехніки РФ відбувається у відповідності до усіх угод.

Про це сказано в коментарі Департаменту інформації і друку МЗС Росії у зв'язку з питанням ЗМІ про просування бронетехніки Чорноморського флоту.

"У зв'язку з твердженнями про порушення російською стороною базових угод щодо Чорноморського флоту, заявляємо, що у нинішній складній обстановці Чорноморський флот Російської Федерації неухильно дотримується зазначених угод" , - йдеться в коментарі МЗС Росії.

Реклама:

"Переміщення окремих одиниць бронетехніки Чорноморського флоту здійснювалися у повній відповідності до базових угод і не вимагали жодних погоджень", - сказано в ньому.

За інформацією начальника Управління інформаційної політики Ради Міністрів АРК Віолети Лисіної, прес-служба ЧФ РФ не може дати пояснення дислокації 7 БТР ЧФ РФ.

Нагадаємо, за інформацією Лисіної, БТРи під Сімферополь пригнав ЧФ РФ. Це підтвердили й кілька джерел сайту "Крим.Коментарі" у СБУ.

ВІДЕО ДНЯ

Згодом стало відомо, що бронетранспортери, які рухалися в Сімферополь із боку Укромного, розвернулися й випливають у зворотному напрямку.

Як відомо, згідно з Угодою між Російською Федерацією і Україною з питань перебування Чорноморського Флоту Російської Федерації на території України, ЧФ РФ має узгоджувати переміщення своїх сил з українською стороною.

Зокрема, Ст 8. п. 2. говорить: "Військові формування  проводять  навчання  й  інші  заходи бойової  та  оперативної  підготовки  в  межах навчальних центрів, полігонів,  позиційних районів і районів розосередження, стрільбищ  та,  крім заборонених зон, у відведених зонах повітряного простору за погодженням з компетентними органами України".

Стаття 12 угоди п.3: "Пересування вантажопідйомної  і важкої техніки Чорноморського флоту  Російської  Федерації,  включаючи  гусеничні машини,   поза  узгодженими  маршрутами  здійснюється  залізничним транспортом або на трейлерах".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...