Два викрадених Росією українських кораблі підняли українські прапори

Понеділок, 14 квітня 2014, 13:55

Захоплені раніше Росією під час окупації Криму ракетний катер "Прилуки" і танкер "Фастів" ВМС України перебазовано із Севастополя до Одеси.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

З метою перебазування було сформовано буксирувальний караван у складі морського буксира "Бакай" (порт приписки Херсон), танкера "Фастів" і ракетного катера "Прилуки".

Реклама:

Діями каравану на переході морем керував капітан 2 рангу Дмитро Глухов, який знаходився на "Фастові". Перегінну команду на "Прилуках" очолював капітан 3 рангу Денис Гриценко.

Щойно "Прилуки" і "Фастів" у нейтральних водах неподалік Севастополя опинилися під повним контролем вітчизняних військових моряків, на них було виконано ритуал підйому прапору Військово-Морських Сил України, повідомили у міністерстві.

За інформацією капітана 2 рангу Дмитра Глухова, перед початком руху були здійснені усі заходи щодо забезпечення безаварійної експлуатації матеріальної частини і недопущення навігаційних пригод.

ВІДЕО ДНЯ

В цілому кораблі знаходяться у задовільному технічному стані.

Ракетний катер "Прилуки" і танкер "Фастів" Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які у березні були захоплені російськими військовими під час окупації Криму, стали першими кораблями, що перебазовані після їх розблокування. 

На дійсний час в Криму представники військових відомств України і Російської Федерації у складі комісії продовжують роботу з уточнення графіку перебазування українських кораблів і суден. 

Зокрема, на 14 квітня заплановано прихід із Севастополя до порту Одеси судна розмагнічування "Балта".  

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...