У Білій Церкві після вакцинації помер хлопчик: МОЗ: імунізація ні при чому

Понеділок, 30 листопада 2015, 15:05

У місті Біла Церква на Київщині раптово помер 3-річний хлопчик. Трагедія сталась 25 листопада – незадовго після того, як у дитсадку провели вакцинацію проти поліомієліту.

Білоцерківський відділ поліції за цим фактом відкрив кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, повідомляє сайт Головного управління поліції Київської області.

"Працівники поліції з’ясували, що на початку листопада в дитячому садку проведено вакцинацію дітей. Через два дні в одного хлопчика погіршився стан здоров’я: піднялася температура тіла, болі в животі. Близько тижня дитина знаходилась на стаціонарному лікуванні в одній із лікарень міста Біла Церква", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що після виписки з медзакладу хлопчик знаходився за місцем проживання. Через 10 днів у дитини вкрай погіршився стан здоров’я, і він помер.

Наразі триває досудове розслідування.

Тіло дитини направили на судово-медичну експертизу для встановлення причин смерті.

У МОЗ запевняють, що смерть дитини не пов’язана з вакцинацією, але обіцяють ретельно розслідувати цей випадок.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець, повідомляє Укрінформ.

"Встановлено попередню причину смерті цієї дитини. Це гостра респіраторна вірусна інфекція, кардіоміопатія, стенокардія, ніякого відношення до вакцинації немає", - підкреслив чиновник.

Він наголосив, що дитина померла на 19-ий день після того, як була вакцинована.

У свою чергу головний дитячий імунолог Києва Федір Лапій поінформував, що в Київській області під час першого туру імунізації проти поліомієліту було провакциновано 80 тисяч дітей. 

Хлопчик, який помер, був п'ятим вакцинованом з флакона, який містить 10 доз.

Лапій наголосив, що у Білій Церкві вакциною цієї серії було вакциновано 6,5 тисячі дітей, і жодної реакції не зафіксовано.

"У даному випадку ми маємо достатньо переконливі дані, щоб виключити будь-який причинно-наслідковий зв'язок між вакцинацією і причиною смерті. Інші версії смерті дитини сьогодні розглядаються, тому що ще в роботі знаходяться результати досліджень", - зазначив Лапій.

Натомість заступник голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ірина Сисоєнко зауважила, що будь-яких маніпуляцій і спекуляцій на проблемі дитячої смертності й пов'язуванні її з вакцинацією не повинно бути, бо імунізація є питанням національної безпеки.

"Я особисто тримаю на контролі те кримінальне провадження, яке зараз порушено за фактом смерті дитини у Білій Церкві, і я також звернулася до МОЗ, щоб ми з'ясували, що насправді стало її причиною", - підкреслила народний депутат.

"Українська правда. Київ"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...