У лідера біткоін-спільноти України Чобаняна відбувся обшук

Вівторок, 3 листопада 2015, 23:48

Увечері, 3 листопада, вдома у віце-президента Innovecs і засновника Kuna Bitcoin Agency Михайла Чобаняна співробітники МВС здійснили обшук.

Про це Чобанян написав на своїй сторінці в facebook.

Співробітники МВС по боротьбі з кіберзлочинністю "завітали" до підприємця за рішенням прокуратури Шевченківського району Києва.

"Я, звичайно, не Корбан, але пару годин тому у мене вдома пройшов обшук. Прийшли представники відділу МВС по боротьбі з кіберзлочинністю з рішенням Шевченківського суду. Через 1 рік (справа відкрита 30 листопада 2014!), 1 допит, 5 пояснень і 3 пакети наданих документів, співробітники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю раптово запідозрили, що я маю відношення до біткоін. Суддя Шевченківського суду погодився, що для розслідування справи про криптовалюту вкрай необхідно провести обшук у мене вдома. Адвокатів, природно, намагалися не пускати", - написав Чобанян.

За його словами, біткоін-спільнота України цілий рік співпрацювала з НБУ, банківською галуззю, юристами, журналістами та громадськістю для популяризації технології блокчейн і криптовалюти в країні, проте всі ці зусилля були "поставлені під питання декількома напівграмотними слідчими".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування