Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Румунії більше 20 тисяч людей вийшли на акцію проти корупції

Середа, 4 листопада 2015, 01:00

Після загибелі 32 осіб в нічному клубі, більше 20 тисяч людей вийшли на демонстрацію проти корупції до будинку уряду і міністерства внутрішніх справ Румунії в Бухаресті.

Про це повідомляє Reuters.

Основним гаслом акції стало "Корупція вбиває": активісти вимагають відставки уряду після пожежі в нічному клубі Colectiv, в результаті якого загинули 32 людини. Основною причиною трагедії учасники акції називають чиновницьку корупцію при видачі дозволів та проведенні перевірок з безпеки.

Демонстрації також пройшли в містах Брашов і Плоєшті; акції протесту заплановані в інших містах в найближчі дні. Перед самим клубом в Бухаресті тисячі людей поставили свічки та поклали квіти у пам'ять про загиблих.

Пожежа в нічному клубі сталася в п'ятницю минулого тижня. У клубу не було ліцензії на проведення піротехнічних шоу і додаткових виходів, і під час концерту групи Goodbye to Gravity для 400 відвідувачів були використані феєрверки. Від них загорілися стелю і колона в клубі.

Напередодні трьох власників Colectiv заарештували на 30 діб за підозрою в ненавмисному вбивстві. Уряд прийняв екстрене рішення про повноваження щодо закриття розважальних закладів, що працюють без ліцензії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування