Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США підтвердили націленість на членство Грузії в НАТО

Середа, 4 листопада 2015, 04:05

Вашингтон і Тбілісі за підсумками засідання двосторонньої комісії зі стратегічного партнерства націлені на просування Грузії в напрямку НАТО.

Про це йдеться в спільній заяві за підсумками засідання двосторонньої комісії зі стратегічного партнерства, що відбулося у Вашингтоні, пише РБК-Україна.

"Обидві сторони підкреслили прогрес у реалізації євроатлантичних устремлінь Грузії. США підтвердили націленість на те, щоб Грузія стала членом НАТО, і висловили підтримку її устремлінням просуватися на цьому шляху", - йдеться в документі, який поширив держдепартамент.

Повідомляється, що Вашингтон і Тбілісі відзначили проведені Грузією "інтенсивні реформи і досягнутий прогрес, що сприятиме підготовці країни до отримання членства в альянсі".

Також сторони відзначили "поліпшення взаємодії Грузії з НАТО" і "обговорили важливість посилення безпеки Грузії шляхом розширення її оборонних можливостей, стійкості і стримування".

Поряд з цим підкреслюється націленість США на "зміцнення кордонів Грузії для протистояння транснаціональній оргзлочинності". Крім того, "обидві сторони відзначили важливість продовження перетворень у сфері забезпечення безпеки для захисту прав усіх грузинських громадян".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування