Чубаров: Треба перекрити постачання електрики в Крим, щоб зупинити репресії

Середа, 4 листопада 2015, 09:36

Уряд України має зупинити електропостачання в Крим, щоб зупинити репресії проти кримських татар та інших українських громадян.

Про це з трибуни парламенту заявив глава Меджлісу Рефат Чубаров.

За його словами, після того, як активісти перекрили контрабанду в Крим, лідери маріонеткового керівництва півострова посилил репресії.

"Аскьонов, Бєлавінцев втратили сотні тисяч доларів, що тижнево ними отримувалось на трансферах українських товарів через півострів на материкову Росію. Окупанти в розпачі, тому вони повернули останніми днями всі репресії проти кримських татар, активістів громадської блокади Криму, членів їхніх родин", - заявив Чубаров.

Він закликав Україну діяти більш рішуче в питанні захисту своїх громадян у Криму.

"Єдиний ресурс, який зараз підтримує окупантів у Криму – це постачання електроенергії. Ми виходимо з вимогою до уряду України, щоб припинити новий виток репресій, зупинити постачання електроенергії у Крим", - закликав Чубаров.

"Якщо уряд буде далі тягнути, то люди, які мають в такій ситуації захищати себе і свої родини, вони можуть, згідно із законодавством України, здійснювати заходи, спрямовані на захист територіальної цілісності України, на захист свого життя", - попередив Чубаров.

Як відомо, останніми днями в Криму відбулась низка обшуків, допитів та затримань людей, які пов'язані з громадською блокадою Криму.

Глава маріонеткової "прокуратури Криму" Наталія Поклонська погрожувала "покарати всіх причетних до блокади".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...