Томенко подає скаргу на Яценюка в Антикорупційне бюро

Середа, 4 листопада 2015, 09:45

Депутат Микола Томенко подає скаргу до Антикорупційного бюро на дії прем’єр-міністра Арсенія Яценюка через невиконання закону про заборону вивезення з Україну деревини.

"Відповідно до ухваленого парламентом закону, з 1 листопада з України заборонено вивезення лісу-кругляка та цінних порід дерев – усіх, крім сосни", - сказав він із трибуни Верховної Ради.

За словами депутата, "Кабінет міністрів мусив розробити новий порядок видачі сертифікатів, на сайті Лісового агентства розмістити електронний перелік тих, кому вони видали, на якій території видали", також Кабмін повинен розмістити комплексну програму стабілізації розвитку лісопереробної галузі.

"Ідея була така: ми зупиняємо лісову корупцію, створюємо робочі місця, забезпечуємо екологію – і, дай Бог, із 1 січня ’17 року повністю забороняємо ввезення лісу, в тому числі сосни, з України", - сказав Томенко.

"Що наш рідний уряд робить? Він дає Агентству лісових ресурсів згоду на використання старих сертифікатів, порушує три позиції нашого закону, не вводить електронний реєстр, не розробляє комплексної програми і, найважливіше, на засіданні у прем’єр-міністра Яценюк дає вказівку: Мінекономрозвитку у двотижневий термін розробити та внести на розгляд Кабміну законопроект – увага! – щодо скасування тимчасової заборони експорту лісоматеріалів у необробленому вигляді", - заявив він.

За словами Томенка, він як доктор політичних наук у парламенті "такого дива не бачив".

"Тобто прем’єр-міністр не дає вказівку негайно виконати закон і розробити підзаконні акти і державні програми, а він дає вказівку не виконати закон і розробити закон про скасування закону, який він зобов’язаний виконати", - обурився депутат.

"Я вивчив всі матеріали про діяльність і положення про Антикорупційне бюро. Сьогодні я подаю позов до Антикорупційного бюро відповідно до п.9 ст.72 проти прем’єр-міністра України і відповідних чиновників про те, що вони не сприяють боротьбі з корупцією", - заявив Томенко.

"Сподіваюся, що Антикорупційне бюро відкриє першу справу поти прем’єр-міністра, а ми забезпечимо виконання закону", - додав він.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування