У Ахметова відповіли на звинувачення у фінансуванні тероризму

Середа, 4 листопада 2015, 16:40

Енергохолдинг ДТЕК вважає безпідставними звинувачення компанії у фінансуванні тероризму.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" заявили в прес-службі "ДТЕК Енерго".

"ДТЕК вів і веде діяльність виключно в правовому полі України. Компанія не має договірних відносин з підприємствами, зареєстрованими на непідконтрольних українській владі територіях, звинувачення компанії у фінансуванні тероризму безпідставні", - заявили в прес-службі.

В "ДТЕК Енерго" звертають увагу, що в рамках слідства компанія активно співпрацює з правоохоронними органами і готова надати всю необхідну інформацію. У тому числі, влітку цього року, правоохоронні органи вже вивчали обставини закупівель вугілля, компанія надавала всі запитувані дані.

"Минулий опалювальний сезон був одним з найскладніших в історії України. Для забезпечення енергосистеми країни ДТЕК робив усе можливе, щоб доставити дефіцитне вугілля з власних підприємств "Свердловантрацит" і "Ровенькиантрацит", які опинилися у зоні бойових дій, а також налагодив постачання зовнішнього ресурсу, включаючи імпортний", - зазначають у компанії.

Раніше повідомлялося, що суд доручив провести позапланову перевірку ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" на предмет дотримання вимог податкового законодавства України в частині проведення касових операцій з фінансово-господарських взаємовідносин з суб'єктами підприємницької діяльності, які зареєстровані в Донецькій і Луганській областях.

Перевірка повинна бути проведена за клопотанням СБУ, яка вважає, що придбання вугілля у ряду комерційних структур, що здійснюють діяльність на території східних регіонів України, є фінансування так званих "ДНР/ЛНР".

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" Ріната Ахметова.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування