Порошенко поклав на депутатів відповідальність за безвізовий режим

Середа, 4 листопада 2015, 17:12

Президент Петро Порошенко закликав депутатів Верховної Ради з відповідальністю поставитися до розгляду пакету законопроектів, від прийняття якого залежить лібералізація візового режиму для України з боку Європейського Союзу.

Відповідне звернення у середу оприлюднила прес-служба глави держави.

"У четвер у Верховній Раді – надзвичайно важливий день. Від коефіцієнту корисної дії, який продемонструють депутати, повною мірою залежить, чи отримають громадяни України можливість відвідувати країни Євросоюзу без віз вже у 2016 році", – зазначив президент.

"Завтрашні голосування за цілу низку законопроектів означатимуть, що Україна зробила домашнє завдання, виконала технічні умови і досягла критеріїв для запровадження безвізового режиму", - каже президент.

"Тому закликаю народних обранців з особливою відповідальністю поставитися до цієї місії, бо доля безвізового режиму – абсолютно в ваших руках, шановні депутати", – заявив Порошенко, додавши, що адресує це звернення не лише членам парламентської коаліції, але усім народним обранцям.

Раніше в середу голова парламентського комітету з євроінтеграції Ірина Геращенко повідомила, що в парламенті виникла проблема з ухваленням "безвізового пакета" законопроектів через пасивність комітетів ВР.

Раніше в МЗС зазначали, що перспективі скасуванню віз загрожують проблеми з антикорупційною прокуратурою.

Як повідомлялося, генпрокурор Віктор Шокін відмовився виконувати пункти Плану дій з візової лібералізації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...