Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Сирії знаходяться 4 тисячі російських військових - ЗМІ

Середа, 4 листопада 2015, 23:54

Чисельність російського військового контингенту в Сирії становить 4 тис. чоловік.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в спецслужбах США і незалежних експертів.

За словами джерел, на початку російської військової операції в Сирії, яка почалася 30 вересня, військових РФ в цій країні було близько 2 тис. чоловік. Проте потім російський військовий контингент збільшився майже в два рази. Крім того виросло число баз, які використовується Росією.

Три джерела з посиланням на дані американської розвідки стверджують, що Росія зазнала в Сирії військові втрати. При цьому вони додали, що конкретних цифер не мають.

Повідомляється також, що США має в регіоні обширні розвідувальні активи.

Міністерство закордонних справ Росії відмовилося назвати чисельність російських військових у Сирії або прокоментувати інформацію про жертви. Reuters пише, що Міноборони РФ ніяк не відреагувало на письмові запити агентства з цього приводу.

Раніше в Кремлі заявляли, що росіяни не беруть участь у наземних операціях в Сирії. На даний момент відомо про один випадок загибелі російського військовослужбовця в Сирії - Вадима Костенко. У Міноборони РФ заявляли, що він вчинив самогубство. Однак його батьки не вірять у цю версію.

Джерела в Пентагоні повідомили, що російські літаки тепер працюють з чотирьох баз. Також вони заявляють, що Росія розгорнула наземну артилерію, і велике число військовослужбовців РФ перебуває за межами російських баз.

Раніше помічник держсекретаря у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд заявила, що "Росія розгорнула свою артилерію та інші наземні засоби навколо провінцій Хама і Хомс, що збільшує вразливість російських солдатів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...