Посол ЄС спростував відмову фінансувати антикорупційну прокуратури - депутат

Четвер, 5 листопада 2015, 16:00

Європейський союз не блокував фінансову допомогу на створення антикорупційної прокуратури в Україні.

Про це сказав посол ЄС в Україні Ян Томбінський сьогодні на зустрічі з Петром Порошенком, повідомила депутат Ірина Геращенко на своїйсторінці у Facebook.

"Навпроти, пан Томбінський заявив, що ЄК виступає за пришвидшення всіх процесів по створенню антикорупційної прокуратури, чекають від Украйни ії створення до грудня 2015 року і продовжують надання технічної і фінансової допомоги задля якнайшвидшого створення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури", - повідомила Геращенко.

Як повідомлялося, Представництво ЄС повідомило українську владу, а також комісію з відбору кандидатів на посаду антикорупційного прокурора, про те, що ЄС втратив довіру до процесу створення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури й наразі утримується від його фінансування.

"Європейська правда" вже повідомляла про критичну ситуацію, що склалася з виконанням ПДВЛ, через відмову генпрокурора Шокіна заміняти своїх представників у комісії з обрання антикорупційного прокурора.

ЄС кілька разів особисто звертався до Шокіна, а також до президента з проханням, щоби він вплинув на генпрокурора і той провів ротацію найодіозніших прокурорів.

Однак на цьому тижні Україна та Європейський союз досягли попередньої домовленості, згідно з якою двоє прокурорів, делегованих Шокіним, будуть замінені.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування