На Майдані під Новий рік не буде жодних святкувань – КМДА

П'ятниця, 6 листопада 2015, 10:46

На Майдані Незалежності, як і минулого року, не буде жодних святкових заходів до Нового року та Різдва, усі гуляння проходитимуть на чотирьох інших локаціях.

Про це заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко після наради щодо підготовки до новорічних та різдвяних свят, повідомляє сайт міської влади.

"Як і минулого року, на Майдані Незалежності, зважаючи на події зими 2013-2014 років, жодних святкувань не передбачається", – сказала чиновник.

Вона відзначила, що цього року новорічні свята у Києві відзначатимуть на Софійській, Михайлівській, Троїцькій та Поштовій площах.

"Крім того, зараз розглядаємо варіант проведення різдвяного ярмарку на Хрещатику", - сказала Старостенко.

При цьому вона зауважила, що з міського бюджету буде профінансовано лише організацію новорічних вистав та закупівлю новорічних подарунків для дітлахів, решту ж заходів (ілюмінацію, новорічні прикраси та оздоблення локацій) беруть на себе партнери міста.

За словами Старостенко цього року усі свята повинні проходити за єдиною концепцією – в українському стилі та за національними традиціями, але у європейському форматі.

"Міська влада вимагатиме, щоб усі новорічно-різдвяні заходи Києва мали благодійну або соціальну складову, щоб ми змогли привітати всіх дітей міста, а також дітей переселенців та дітей, батьки яких загинули, отримали поранення або на сьогодні знаходяться в зоні АТО", – підкреслила заступник мера.

Як відомо, основне святкування Нового року відбудеться на Софійській та Михайлівській площах. Там же розташується і головна ялинка країни, яку після кривавих подій зими 2014 року вирішили перенести з Майдану Незалежності.

Михайлівська площа повністю змінить свій зовнішній вигляд і стане місцем для дитячих розваг. На ній заллють ковзанку, встановлять колесо огляду, дві каруселі та пустять два яскраві потяги. На свята обіцяють низку розваг і навіть справжнє диво. 

А на Хрещатику з 19 грудня до 17 січня проходитиме великий новорічний ярмарок.

Ще одне новорічне казкове містечко облаштують на території Національного виставкового центру України у Голосіївському районі столиці. 

Українська правда. Київ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування