У Сімферополі росіяни відібрали землю у кримського татарина-інваліда

Неділя, 8 листопада 2015, 01:31

7 листопада, будівельна бригада за підтримки молодих людей в спортивній формі завезла будівельний вагончик і обгородила приналежну кримському татарину земельну ділянку в селищі компактного проживання кримських татар "Бор Чокрак" ("Фонтани") в Сімферополі.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Згідно з документами, власником вказаної землі є 54-річний інвалід другої групи, кримський татарин Абдуль Каракаш - спадкоємець раніше депортованої із Криму Айше Четак.

Як розповів сам Каракаш, дана ділянка була виділена його матері Айше Четак в 1991 році рішенням Кримського облвиконкому. У середині 90-х Айше Четак і її син були прописані на цій ділянці, про що свідчать записи в будинковій книзі, а також українських та російських паспортах.

"28 травня цього року моя мама - Айше-ханум - померла в результаті важкої хвороби, я залишився один. Ділянка, яка була на неї оформлена, у спадщину перейшла у моє користування ", - розповів Каракаш.

У вересні поточного року на землі, яка належить Каракаш, з'явилися невідомі.

"Вони показали папір, в якому нібито зазначено, що рішення про виділення ділянки моїй мамі анульовано постановою прокурора міста, земля рішенням Сімферопольської міськради оформлена на якусь громадянку Російської Федерації Шалімову Віру Іванівну, яка народилася в Сумській області, а її довіреною особою є Волошина Марина Іллівна з Сімферополя", - розповів Каракаш.

Журналісти намагалися зв'язатися з Волошиною, проте вона виявилася недоступною для коментарів.

На місце події прибули співробітники поліції, проте, за словами Каракаш, вони не змогли призупинити зведення паркану, посилаючись на те, що цим повинна займатися Федеральна служба судових приставів. Представники даного відомства приїхали пізніше, взяли пояснення з Каракаш і поїхали.

Правоохоронні органи у відкритих джерелах ситуацію не коментують.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...