Лукаш досі в СІЗО не з політичних мотивів, а через формальну процедуру

Неділя, 8 листопада 2015, 03:01

Те, що, незважаючи на внесену заставу, екс-міністр юстиції Олена Лукаш досі в СІЗО, пояснюється нормою Кримінально-процесуального кодексу про те, що звільнення відбувається після підтвердження внесення застави.

Про це 7 листопада на своїй сторінці у Фейсбук написала дніпропетровський адвокат Олена Кречетнікова.

"Хотіла нагадати про ст. 202 КПК, саме того, що розробив Портнов, яка не дозволяє Лукаш бути негайно звільненою з-під варти: "Після отримання та перевірки документа, що підтверджує внесення застави, уповноважена службова особа місця ув'язнення, під вартою в якому знаходиться підозрюваний, обвинувачений, негайно здійснює розпорядження про його звільнення з-під варти та повідомляє про це усно і письмово слідчого, прокурора та слідчого суддю, а якщо застава внесена під час судового провадження, - прокурора та суд. Перевірка документа, що підтверджує внесення застави, не може тривати більше одного робочого дня".

Але закон один для всіх. Лукаш не виняток. Наші клієнти так само сидять поки буде підтвердження внесення застави", - написала адвокат.

Раніше Портнов на своїй сторінці у Фейсбуці назвав незвільнення Лукаш політично мотивованим.

Як повідомлялось, Олена Лукаш перебуває в СІЗО, незважаючи на внесення за неї застави.

Нардеп від "Батьківщини" Ігор Луценко звернувся до Генпрокурора Віктора Шокіна з проханням забезпечити охорону.затриманій екс-регіоналці, побоюючись, що вона повторить долю Чечетова.

"Прошу забезпечити їй охорону. Свого часу той же Новінський вніс ті ж 5 млн за Чечетова...", - зазначив нардеп. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування