Кількість жертв пожежі в нічному клубі в Бухаресті зросла до 41 людини

Неділя, 8 листопада 2015, 05:09

Ще дев'ять осіб, постраждалих в ході пожежі в нічному клубі в Бухаресті, померли в лікарні. Таким чином, загальне число загиблих досягло 41 людини.

Про це повідомляє AP з посиланням на місцеву владу.

У ніч на 31 жовтня під час рок-концерту в клубі Colectiv в Бухаресті стався вибух, за яким послідувала пожежа. У приміщенні на той момент перебували близько 400 осіб. За попередніми даними, загоряння сталося через феєрверк.

Після пожежі в нічному клубі в столиці Румунії пройшли масові акції протесту, учасники яких поклали провину за трагедію на недостатньо жорсткі стандарти безпеки, введені урядом.

Як повідомлялося, екс-прем’єр Румунії Віктор Понта, якого звинувачують у корупції, подав у відставку після протестів у Бухаресті.

Початково мітингарі вимагали відставки урядовця, який видав дозвіл на роботу клубу, де в ніч на суботу сталася пожежа, що забрала життя 32 людей. Пізніше до їх вимог додалася відставка Понти.

В той же час протести в Румунії продовжуються - на вулиці Бухареста в середу вийшли 35-40 тисяч людей, які вимагали дострокових виборів і подальших політичних реформ. Мітинги також пройшли в інших містах по всій країні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування