З Єгипту вже вивезли 11 з 80 тисяч росіян

Неділя, 8 листопада 2015, 11:58

За минулу добу з Єгипту вивезено близько 11 тисяч російських туристів.

Про це 8 листопада заявив віце-прем'єр РФ Аркадій Дворкович, повідомляє Інтерфакс.

"За останню добу вивезли близько 11 тисяч осіб. Сьогодні буде, напевно, навіть трохи більше", - зазначив він.

Дворкович нагадав, що загалом кількість російських туристів до припинення авіасполучення оцінювалася у 80 000 осіб.

За його словами, у будні дні кількість рейсів набагато менше, а наступні вихідні "знову будуть піковими".

Віце-прем'єр також повідомив, що в регіони багаж вивезених туристів буде доставлятися регулярними рейсами авіакомпаній.

"У регіони валізи будуть потрапляти в основному тими авіакомпаніями,  які летять регулярними рейсами у відповідні регіони. Там вони вивантажуватимуться, і пасажирам буде повідомлено, де вони можуть отримати багаж. Або, за їх бажанням, багаж може бути доставлений Поштою Росії", - зазначив він.

Як відомо, літак А-321 російської авіакомпанії "Когалимавіа", що виконував рейс за маршрутом Шарм-ель-Шейх - Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на Синайському півострові. Усі 224 пасажири, які були на борту, і члени екіпажу загинули. Серед них - 4 українця. Розслідування причин катастрофи триває. 

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення Міністерству інфраструктури терміново опрацювати питання про тимчасову заборону авіаперельотів в Єгипет, за умови підтвердження наявності загроз для життя українських громадян.

Росія призупинила авіасполучення з Єгиптом 6 листопада. Захід запроваджено не до закінчення розслідування катастрофи в Єгипті "Когалимавіа", а поки не буде забезпечений належний рівень безпеки.

У Російському союзі туріндустрії заявили, що тимчасова заборона на перельоти росіян в Єгипет, оголошена Національним антитерористичному комітетом і підтримана президентом РФ і директором ФСБ, не може бути форс-мажором, а тому туристи не зможуть отримати 100% компенсацій за зірвані тури.

Росспоживнагляд відкрив "гарячу лінію" у зв'язку з припиненням авіасполучення з Єгиптом: з метою захисту своїх прав споживачі /туристи і пасажири/ можуть звертатися на "гарячу лінію" за телефоном 8800100 00 04.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News