Версію теракту на борту А321 перевірять у лабораторії

Понеділок, 9 листопада 2015, 06:44

Версію про теракт на борту російського літака А321, який зазнав аварії на Синайському півострові, підтвердити поки неможливо.

Про це пише газета "Комерсант" з посиланням на керівника єгипетської комісії з розслідування причин авіакатастрофи Аймана аль-Мукаддамі

За його словами, допит співробітників аеропорту не дозволив зробити висновок про можливість теракту. Також не допомогли в розслідуванні причин катастрофи первинний огляд уламків літака і попередня розшифровка "чорних ящиків".

Що стосується звукового реєстратора, то, за словами Аймана аль-Мукаддама, зроблена лише попередня розшифровка його запису, до детальної фахівці тільки приступили. Але вже зараз, зазначив глава єгипетської комісії, можна зробити висновок про те, що "на останніх секундах запису чути шум".

Його природу можна буде точно встановити лише після додаткових лабораторних досліджень.

Видання пише, що збір уламків на місці катастрофи досі не завершений, територія пошуків була збільшена.

Нагадаємо, французький телеканал France 2 з посиланням на одного зі слідчих повідомив, що бортовий самописець російського літака A321, який розбився у Єгипті, записав звук вибуху на борту. За данмим ЗМІ,слідчі на 90% впевнені, що на борту А321 вибухнула бомба. 

Раніше повідомлялося, що британські та американські спецслужби перехопили переговори бойовиків "Ісламської держави" в Сирії та Єгипті, які свідчать, що на борту А321 була бомба.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування