У ЄС бачать певні результати у виконанні Мінських угод

Понеділок, 9 листопада 2015, 12:56

Верховний комісар ЄС із іноземних справ і без пекової політики Федеріка Могеріні констатує певний прогрес у виконанні Мінських угод, зокрема у відведенні озброєнь і дотриманні режиму припинення вогню.

Про це вона сказала на спільній із президентом України прес-конференції після зустрічі в понеділок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зустрічі із президентом Порошенком завжди дуже продуктивні. Зараз для нас важливо з'ясувати, куди ми рухаємося в питанні реалізації Мінських угод", - зазначила Могеріні.

"Ми обмінялися думками з приводу реалізації положень даної угоди, і констатували, що досягли певних результатів, зокрема в підтримці режиму припинення вогню й відведення озброєнь", - сказала вона.

Могеріні наголосила на необхідності забезпечення послідовності у виконанні Мінських угод паралельно з роботою спостерігачів Спеціальної місії спостерігачів ОБСЄ.

"Кілька днів тому була важлива зустріч міністрів закордонних справ Нормандської четвірки, діалог триває для повної реалізації всіх положень Мінських угод усіма сторонами", - зазначила єврокомісар.

За її твердженням, увага ЄС до тих подій як на південному, так і на східному кордоні України зростає, Європа жорстко стоїть на позиції підтримки офіційного Києва.

"Напруга на сході України не повинна перекинутися на південь. Але, як сусід України, Євросоюз вітає вас за ваші зусилля й запевняє, що ми залишаємося єдними в позиції підтримки й у тій роботі, яку ми проводимо – як у питанні анексії Криму, так і процесу реформ у вашій країні", - наголосила Могеріні.

Крім того, вона також повідомила, що серед питань, які обговорювалися на зустрічі з Порошенком, було питання місцевих виборів, "і що треба зробити, щоб ці вибори ще провести на Сході України й забезпечити доступ спостерігачів ОБСЄ і спостережних місій для проведення моніторингу на тих територіях, де цієї можливості поки немає".

"Нам необхідно досягнути практичних і конкретних кроків, які були б видимі на цьому шляху", - зазначила Могеріні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування