Спостерігачі ОБСЄ фіксують порушення відведення озброєння обома сторонами

Понеділок, 9 листопада 2015, 20:56

Обидві сторони конфлікту на Донбасі порушують домовленість про відведення озброєнь та військової техніки у визначені місця.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ (станом на 19:30 8 листопада), оприлюдненому в понеділок увечері.

Згідно з інформацією, після відвідування кількох постійних місць зберігання зброї Збройних сил України спостерігачі встановили, що дві дислокації не відповідають заявленим координатам. В одному місці бракувало 82-мм мінометів.

СММ ОБСЄ також зафіксувала в районі Макіївки, контрольованої "ДНР", замасковані самохідні гаубиці. При цьому спостерігачам відмовили в доступі до цих місць.

Крім того, в Луганській області СММ помітила на території підконтрольного "ЛНР" Луганська основний бойовий танк Т-64, повантажений на транспортер.

У звіті також зазначено, що на відстані кількох кілометрів від залізничної станції в Донецьку, підконтрольному "ДНР", 7 та 8 листопада спостерігачі СММ ОБСЄ чули вибухи і зафіксували спалахи вогню від стрілецької зброї.

Окрім цього, безпілотний літальний апарат СММ ОБСЄ був заглушений неподалік смт Мангуш (Донецька обл., 19 км на захід від Маріуполя) на контрольованій українським урядом території.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування