Порошенко попросив Гройсмана замінити систему голосування у Раді

Понеділок, 28 вересня 2015, 12:41

Президент Петро Порошенко звернувся до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана з проханням зайнятися впровадженням системи для голосування, яка унеможливить "кнопкодавство".

Про це йдеться у його відповіді на петицію громадян про впровадження системи для голосування з відбитком пальця.

"Як гарант додержання Конституції України я підтримую необхідність невідкладного вирішення порушеної в електронній петиції проблеми забезпечення особистого голосування народними депутатами України", – запевнив Порошенко.

Реклама:

При цьому він заявив, впровадження саме електронної системи з відбитком пальців "пов'язаний із необхідністю вирішення низки питань юридичного, матеріально-технічного, фінансового характеру тощо".

Порошенко додав, що є й інші шляхи забезпечення персонального голосування і нагадав, що зараз у Раді перебуває ряд законопроектів про кримінальну відповідальність за кнопкодавство, штрафи, а також про обов'язкове застосування сенсорної клавіші під час голосування.

У листі до Гройсмана він попросив його вивчити можливість впровадження системи голосування за допомогою відбитків пальців, створити робочу групу за участі Мінфіну, Держспецзв'язку, Національної академії наук, та інших відомств.

ВІДЕО ДНЯ

Також він попросив спікера провести слухання на цю тему і запросити на них, зокрема, автора петиції Олексія Кондратьєва.

Як відомо, на початку вересня у Київраді запрацювала обладнана сенсорною кнопкою система "Рада 4", яка повинна забезпечити персональне голосування.

Про запровадження такої системи у Верховній Раді мова йде вже не менше десяти років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...