Порошенко розповів, як "кіборга" обміняли на російського бойовика

Вівторок, 1 грудня 2015, 08:52

"Кіборга", начальника розвідки 81-ої бригади Андрія Гречаного з позивним "Рахман" звільнили з полону в обмін на російського військового Володимира Старкова, що воював на Донбасі на боці бойовиків.

Про це повідомив президент Петро Порошенко, передає його прес-служба.

За словами президента, задля визволення "Рахмана" він підписав Указ про помилування російського майора Старкова.

Глава держави додав, що напередодні в Парижі спілкувався з прем'єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, і вони, зокрема, обговорили питання звільнення кіборга.

"Він навів мені такий приклад, коли за капрала ізраїльської армії вони віддали тисячу терористів. І вважають, що зробили правильно", - сказав президент.

О пів на третю ранку Порошенко зустрів Гречаного.

Глава держави наголосив, що за визволення начальника відділення розвідки 81-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ Андрія Гречанова багато людей переживали та боролися, і це вдалося зробити з 18-ї спроби.

Президент також зателефонував дружині й мамі кіборга Рахмана. "За таких, як Андрій, ми боремося до останнього. У нас було 18 спроб його звільнити. І сьогодні – світлий день, коли він повернувся додому", - сказав Петро Порошенко в розмові з мамою кіборга.

Кіборг "Рахман" Андрій Гречаний. Фото прес-служби президента

Порошенко нагадав, що ще під час зустрічі в Нормандському форматі він звернувся до канцлера Німеччини Ангели Меркель та Президента Франції Франсуа Олланда з проханням натиснути на Путіна, щоб звільнити кіборга.

 

Як відомо, президент України Петро Порошенко на початку жовтня повідомив, що президент Росії Володимир Путін на зустрічі в Парижі підтвердив, що посприяє якнайшвидшому звільненню "Рахмана".

Як відомо, 25 липня вночі співробітники прикордонної служби на контрольному посту "Березове" (Донецька обл.) затримали "КамАЗ" з боєприпасами, в якому перебували кадровий військовий Збройних сил Російської Федерації та представник незаконних збройних формувань.

Тоді російський майор Старков здався в полон. Перед переправленням в Україну Старков за стандартною схемою для усіх російських військових здав російські документи і після прибуття на Донбас отримав в угрупованні "ДНР" посвідчення, де взяв собі дівоче прізвище дружини.

Російський майор Старков, якого обміняли на "Рахмана"

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування