СБУ засекретила результати перевірок газети "Вести"

Вівторок, 1 грудня 2015, 13:13

Результати перевірок газети та радіо "Вести" належать до інформації з обмеженим доступом.

Таку відповідь на інформаційний запит дала Служба безпеки України, повідомляє 1 грудня сайт "Доступ до правди" .

Зазначається, що в своєму запиті користувач цікавився, які та коли були проведені перевірки газети та радіо "Вести", хто є джерелом фінансування цього ЗМІ, чи була проведена експертиза змісту газети та передач на радіо щодо наявності закликів до порушення конституційного ладу. А також – які заходи було вжито за результатами перевірок.

Крім посилання на обмежений характер запитуваної інформації, СБУ у своїй відповіді також зазначила, що за матеріалами Державної фіскальної служби розпочато кримінальне провадження.

"Можливість ознайомлення з матеріалами досудового розслідування та їх обсяг визначається слідчим і прокурором", - ідеться у відповіді.

Як відомо, у вересні головним редактором газети "Вести" стала Оксана Омельченко.

У липні, головний редактор газети "Вести" і керівник холдингу "Мультимедіа інвест груп" Ігор Гужва, який називав себе власником газети й холдингу, залишив медіахолдинг "Вести Украина", продавши свою частку, і звільнився з посади головного редактора газети.

Холдинг заявляв, що офіційні права власності на всі активи медіахолдингу, а саме: телеканал UBR, радіостанцію "Вести", щоденну газета "Вести", сайт vest-ukr.com, а також журнал "Вести. Репортер", наразі належать кіпрській компанії Media Holding Vesti Ukraine.

Раду директорів холдингу очолила Ольга Семченко, яка була прес-секретарем колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якому ЗМІ приписують власність медіахолдингу "Вести".  

Правоохоронці підозрюють  Ігоря Гужву в ухиленні від сплати податків на суму 17,8 млн грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News