Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна вимагає від Росії повернути "вишки Бойка"

Середа, 16 грудня 2015, 11:15

Україна розцінює заміщення Росією бурових установок в українських територіальних водах як порушення Конвенції ООН і вимагає повернути їх Києву.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

Міністерство висловила глибоке обурення через дії РФ, які спрямовані "на порушення суверенних прав України як прибережної держави на розвідку та розробку природних ресурсів у її територіальному морі та на континентальному шельфі, гарантованих Конвенцією ООН з морського права".

"Розцінюємо зухвалу зміну російською стороною розташування у Чорному морі двох самопідйомних бурових установок В-312 і В-319 та нафтовидобувної платформи "Таврида", які є власністю України, як черговий епізод широкомасштабного грабежу майна і природних ресурсів",, - йдеться в заяві.

МЗС кваліфікує дії РФ як "міжнародно-протиправні діяння, спрямовані на систематичне порушення суверенітету, суверенних прав та юрисдикції України".

"У зв’язку з цим МЗС… вимагає від РФ негайно вжити всіх практично можливих заходів для припинення міжнародно-протиправних діянь, надати належні запевнення і гарантії їх неповторення у майбутньому та негайно повернути у користування і володіння належне Україні майно", - заявили в МЗС.

Як відомо, Росія замінила на Одеському родовищі в Чорному морі дві самопідйомні бурові установки, відомі в Україні, як "вишки Бойка", на платформу "Таврида", яку РФ незаконно захопила після анексії Криму.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування