Найєм вважає, що з Фірташем домовилися, щоб не приїжджав

Середа, 2 грудня 2015, 09:41

Депутат від БПП Мустафа Найєм вважає, що з олігархом Дмитром Фірташем домовилися, аби він не приїжджав в Україну.

"Відмова Дмитра Фірташа від в'їзду в Україну – це ще один раунд договірного матчу з олігархами", - написав він у Facebook.

"Якщо я все правильно розумію, у випадку в'їзду австрійського в'язня на територію України, офіційний Київ постав би перед дуже некрасивою дилемою: з одного боку ми не можемо видати свого громадянина – забороняє Конституція; з іншого боку – ми не можемо його арештувати, оскільки власних кримінальних справ у нас проти нього не знайшлося (у наявних він проходить лише як свідок), а США жодних матеріалів досудового слідства в Україну передавати б не стало", - зазначив Найєм.

"Не тому що їм не потрібен Фірташ, а тому що ні українським судам, ні українському слідству вони не довіряють", - уточнив він.

На думку депутата, "вийшло б дуже негарно: напередодні візиту Джо Байдена й в очікуванні чергового траншу макроекономічної допомоги від Держдепу, Україні довелося б мовчки дати притулок у себе розшукуваному американським правосуддям Дмитру Фірташу".

"Більше того, після погроз "Азова" здійснити цивільний арешт олігарха, правоохоронним органам України довелося б його ще й охороняти від можливих провокацій", - додав він.

"Моя думка – із Дмитром Фірташем банально домовилися: ти не в'їжджаєш у країну, а ми [...вставити потрібне...]. Умов ми не знаємо, але було б правильно відстежити, чи виплатить пан Фірташ свій мільярдний борг перед державою, і чи не отримає випадково найближчим часом якихось нових преференцій", - заявив Найєм.

Отказ Дмитрия Фирташа от въезда в Украину - это еще один раунд договорного матча с олигархами. Если я все правильно пони...

Posted by Mustafa Nayyem on Tuesday, December 1, 2015

Як відомо, після рішення Земельного суду Відня адвокати Фірташа заявили, що тепер він може покинути Австрію. Повідомлялося, що Фірташ може повернутися в Україну цього т тижня, однак 1 грудня він заявив, що відклав своє повернення.

В Україні Фірташу погрожували арештом, хоча справ проти нього тут не порушено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування