На Херсонщині можливі знеструмлення й екологічна катастрофа - Міненерго

Середа, 2 грудня 2015, 14:10
На Херсонщині можливі знеструмлення й екологічна катастрофа - Міненерго

У Херсонській області можливі відключення електроенергії у зв'язку з постачанням за резервною схемою.

Відповідне попередження оприлюднила в середу прес-служба Міненерго.

Фахівці міністерства провели аналіз ризиків безпрецедентного тривалого використання резервної схеми живлення області (за відсутності електропостачання на лінії "Каховська-Титан").

У міністерстві зазначають, що резервна схема постачання не була спроектована на постійне додаткове навантаження, у якому вона працює зараз. Тому фахівці-енергетики нвіть не можуть достовірно спрогнозувати всі негативні наслідки, які можуть мати місце.

Крім того зі зниженням температури повітря усі ризики збоїв у роботі системи посилюються, оскільки збільшення споживання створює додаткове навантаження на мережу.

Це може також призвести до додаткового короткочасного відключення споживачів, а також до загального зниження напруги в мереж, зазначають у Міненерго.

В районах, які постачаються за тимчасовою схемою, наразі живиться близько 65 тисяч мешканців.

Крім того, плани альтернативного енергопостачання не передбачали тривалу відсутність електропостачання промислових підприємств.

За повідомленням начальника головного управління ДСНС у Херсонській області Сергія Чорного, у випадку виникнення надзвичайної ситуації на бромовому і содовому заводах у Красноперекопську та Армянську може статися відключення захисних систем локалізації цих речовин.

Радіус забруднення в такому випадку буде становити - близько 100 км, що захопить і територію Херсонської області, а також акваторії Чорного моря .

Крім того, в Міненерго наголошують, що відключення чотирьох ЛЕП на півдні області призвело до збільшення спалювання дефіцитного вугілля.

Як відомо, у Криму з 22 листопада припинено електропостачання з материкової частини україни внаслідок підривів ЛЕП у Чаплинці Херсонської області. Внаслідок цього півострів майже повністю знеструмлений.

Наразі там триває громадянська блокада, учасники якої виступали спершу за продуктову, а згодом - за енергетичну блокаду півострова.

Ввечері 29 листопада ремонтні бригади були допущені до місця аварії на лінії електропередач "Каховська – Титан" і полагодили її.

Згідно з домовленостями з активістами, лінія ще не введена в експлуатацію – на їх вимогу були зняті шлейфи та зроблений видимий розрив проводів, щоб учасники акції бачили, що енергію подати не можна. Переговори на тему відновлення постачання енергії ще тривають.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News