Чубаров пояснив, що мається на увазі під "батальйоном кримських татар"

Субота, 26 грудня 2015, 19:03

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров пояснив, що про створення мононаціонального кримськотатарського батальйону мова не йде.

Про це він написав на своїй сторінці в facebook.

Він пояснив, що спілкувався з бійцями АТО з добровольчих батальйонів, у складі яких служили громадяни різних віросповідань. Це і спонукало його виступити з ініціативою формування у складі ВСУ чи МВС України військового підрозділу з урахуванням деяких факторів.

"Наприклад, включення до складу військового підрозділу духовних осіб різних віросповідань, дотримання відомих вимог до армійської їжі (халяль/кошер), введення "сухого" закону", - сказав він.

При цьому він нагадав, про особливу мотивацію уродженців окупованого Криму і частини територій Донецької та Луганської областей, контрольованих бойовиками та росіянами.

За його словами, ініціатива зараз проходить етап вивчення у різних штабах.

"Проте, вже сьогодні можна ствердно сказати, що: зазначений військовий підрозділ не буде ні мононаціональним, ні монорелігійним, але ці фактори будуть ретельно враховані в організації служби та дозвілля особового складу", - написав він.

Також Чубаров зазначив, що підрозділ буде сформовано у складі ВСУ чи МВС України.

"Відповідно, ініціатори формування зазначеного військового підрозділу не зверталися і не планували звертатися до іноземних держав з проханням про сприяння в його забезпеченні", - сказав він.

Українська правда