Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Главу Слідкому РФ призначили мафіозі - прокуратура Іспанії

Четвер, 3 грудня 2015, 12:45

Глава Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін отримав свою посаду завдяки зв'язкам з мафією.

Про це йдеться в доповіді іспанської прокуратури у справі про російську мафію, переклад якої опублікувала "Відкрита Росія".

Іспанські слідчі називають "просування Саши" (Бастрикіна – ред.) головним успіхом групи кримінального авторитета Геннадія Петрова, яка займалася відмиванням грошей в Іспанії.

Прокурори посилаються на прослуховування поліцією розмов Петрова та інших фігурантів справи.

28 червня 2007 року Ігор Соболевський (тоді адвокат, згодом заступник голови СК РФ) повідомив Петрову, що "Саша" (Бастрикін) дякує тому за призначення на посаду.

Сам Соболевський завдяки Петрову і за участі депутата Рєзніка, як випливає з матеріалів справи, був призначений заступником Бастрикіна в 2008 році.

Крім того прокурори стверджують, що нинішній глава російської Федеральної служби з контролю за обігом наркотиків Микола Аулов також пов'язаний з Петровим.

Аулов у 2006-2008 роках працював начальником Головного управління МВС РФ по Центральному федеральному округу і за півтора року 78 разів дзвонив Петрову.

"Має сенс відзначити дії людей Аулова, вчинені на прохання Петрова, а саме затримання кількох поліцейських через те, що ті діяли проти інтересів людини з оточення Петрова", - запевняють прокурори.

"Також Микола Аулов, користуючись своїми зв'язками на місцевому і федеральному рівні, надає підтримку і сприяє випуску ліцензій та інших видів дозволів в особистих і бізнес-інтересах Петрова і його оточення. Микола Аулов отримував грошову винагороду від Петрова", - йдеться в доповіді.

Крім того, іспанські слідчі запевняють, що Аулов допомагав Петрову розправлятися з конкурентами у злочинному середовищі.

В цих розбірках був задіяний нібито і президент РФ Володимир Путін.

Слідчі розповіли, що в розмові 2 липня 2007 року з Петровим екс-депутат Держдуми Михайло Глущенко (організував вбивство правозахисниці Старовойтової) пропонував "поговорити з Колею", щоб вирішити проблему "безрукого" (Володимира Барсукова (Кумаріна), конкурента Петрова у бандитському світі Петербурга).

Кумарін був арештований через півтора місяці.

У розмові зі своїм спільником наступного дня Петров повідомив, що Кумарін "був затриманий за розпорядженням "Царя"".

Слідство вважає, що "Царем" обвинувачені називали Володимира Путіна.

Як відомо, Петрова затримали у 2008 році в Іспанії у справі про відмивання грошей в особливо великих розмірах, але відпустили під заставу.

Одразу після цього Петров втік до Росії, і Москва досі відмовляється видати його та спільників слідству.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування