Клімкін відповів Лаврову: маріонетки Росії, як і ІДІЛ, загрожують світу

Четвер, 3 грудня 2015, 13:04

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін порівняв проросійських сепаратистів в Україні з терористами "Ісламської держави", відповівши таким чином на заяву глави МЗС РФ Сергія Лаврова.

З такою заявою він виступив на міністерській конференції ОБСЄ, повідомляє з Белграда кореспондент "Європейської правди".

"Терористи ІДІЛ та російські маріонетки - обидві ці сили намагаються підірвати наші цінності, - мир, безпеку, повагу до верховенства права та прав людини, повагу до кордонів", - заявив, зокрема, він.

Клімкін також нагадав, що не лише проросійські терористи, але також російська сторона умисно порушують міжнародні домовленості, включно з нещодавніми мінськими домовленостями.

"Мінська угода передбачає звільнення та обмін заручниками і полоненими, за принципом "всі на всіх". Це стосується також тих українських громадян, хто перебуває в полоні  в російських тюрмах, включно з Савченко, Сєнцовим, Кольченко. Росія повинна виконувати свої зобов’язання", - наголосив він.

"Ті, хто виступає проти нелегальної окупації та анексії Криму, переслідуються окупаційною російською владою і багато хто з них утримується за гратами", - додав міністр.

Як повідомляла Європейська правда, раніше в Белграді глава МЗС РФ Сергій Лавров запропонував західним країнам тимчасово відкласти протиріччя по всіх питаннях, включно з Україною, та об’єднатися у боротьбі проти ІДІЛ.

Також Лавров заявив, що ситуація в Європі нагадує період перед Першою світовою війною.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування