Турчинов: Україна має бути готова до авіаударів Росії

Четвер, 3 грудня 2015, 21:17
Турчинов: Україна має бути готова до авіаударів Росії
RIA News Максим Блинов

Україна має бути готова до того, що Росія застосує авіацію у випадку нової хвилі ескалації конфлікту на сході держави.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов в інтерв’ю 5 каналу в четвер ввечері.

"Те, що відбувається на Близькому Сході, те, що відбувається в Сирії, а саме активне застосування і відпрацювання Російською Федерацією бойового застосування авіації – це дуже сильно нас непокоїть. Ми вивчаємо і стратегію, і тактику військових Росії щодо нанесення ударів з повітря", - зазначив він.

"І ми розуміємо, що Росія у випадку нової ескалації конфлікту на сході нашої країни або на будь-якій ділянці російсько-українського кордону може застосовувати авіацію. І повинні бути до цього готові. І, безумовно, коли агресія буде з повітря, ми будемо захищати себе, знищуючи агресора і в повітрі", - додав Турчинов.

За його словами, Росія використовує локальні конфлікти для підготовки своїх військових.

"Вони відпрацювали тактику ведення війни на суходолі на сході нашої країни", - зауважив секретар РНБО.

"Зараз вони відпрацьовують використання застосування бойової авіації, використання ракет, зокрема, крилатих. (…) Вони пускають ракети і з повітря, із кораблів, в тому числі навіть з підводного човна тільки для того, щоб відпрацювати їх застосування, відпрацювати точне потрапляння до цілі", - сказав він.

"Тобто Росія реально готується до війни. І використовує ці локальні конфлікти саме для того, щоб підготувати свої збройні сили", - заявив Турчинов, зазначивши, що РФ готує свої збройні сили "не для миротворчих операцій".

На думку секретаря РНБО, Україна перебуває в епіцентрі, який Кремль називає зоною своїх стратегічних інтересів.

"Росія намагається знищити Україну як незалежну демократичну державу. Це гібридна війна, причому в епіцентр цієї війни все більше втягуються нові й нові території", - сказав Турчинов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News