Євродепутат-комуніст намагався зняти € 350 млн за підробними документами

Неділя, 6 грудня 2015, 01:18

Поліція Швейцарії затримала в Цюріху депутата Європарламенту від чеської комуністичної партії Мілослава Рансдорфа і трьох громадян Словаччини за спробу зняти в одному з банків 350 млн євро за фальшивими документами.

Відповідні повідомлення в суботу, 5 грудня, підтвердив міністр внутрішніх справ Чехії Мілан Хованець, повідомляє dw.com.

"Швейцарська влада проінформувала нашого посла про те, що пан Рансдорф був випущений з-під варти, тож, я вважаю, зараз він, можливо, знаходиться на шляху додому", - заявила представник МЗС Чехії. Вона зазначила, що політик не зв'язувався з посольством Чехії в Швейцарії, і тому міністерство не може повідомити будь-яких інших деталей.

Пізніше глава чеської комуністичної партії Войтех Філіп зажадав пояснень від Рансдорфа, від якого до цих пір не послідувало ніяких коментарів. Філіп припустив, що інцидент може бути пов'язаний з пошуком власників (або їх спадкоємців) так званих "сплячих" рахунків у швейцарських банках, які були відкриті заможними євреями під час нацистської диктатури. При цьому лідер комуністів підкреслив, що Рансдорф поїхав в банк "не за завданням партії".

Крім того, як повідомляє Радіо Прага, двоє із затриманих словаків раніше були судимі у зв'язку з ухиленням від сплати податків і шахрайством.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...