Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко і Яценюк привітали військовослужбовців зі святом

Неділя, 6 грудня 2015, 09:17

Президент Петро Порошенко і прем’єр-міністр Арсеній Яценюк привітали військовослужбовців і працівників армії з Днем Збройних сил України.

"Україна пишається своїм військом і довіряє йому. Адже фактично наново відродившись в умовах війни, українська армія пройшла горнило випробувань, зміцніла, набула безцінного бойового досвіду і впевненості у своїх силах та зламала загарбницькі плани озброєного до зубів ворога", - йдеться у привітанні Порошенка.

"Боєздатні Збройні сили України – це здобуток і заслуга мільйонів українців, істинних патріотів своєї держави, які щоденно роблять свій внесок у розбудову армії вміло воюючи на передовій, тренуючись на військових полігонах та працюючи на оборонних підприємствах", - наголосив президент.

Він подякував усьому особовому складу ЗСУ за сумлінне виконання конституційного обов’язку, відвагу, героїзм та самопожертву, продемонстровані у ході антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

"У цей день ми схиляємо голови перед пам’яттю воїнів, які віддали своє життя за нашу благословенну українську землю. Вічна їм слава!", - зазначив Порошенко.

Він також подякував ветеранам війни та військової служби за їхню "активну громадянську позицію у справі виховання майбутніх воїнів та вагомий внесок у відновлення боєздатності Українського війська".

"Переконаний, що Збройні сили України й надалі надійно стоятимуть на варті незалежності та територіальної цілісності України. Бажаю вам і вашим родинам міцного здоров’я, щастя, благополуччя та нових звершень у благородній справі служіння Вітчизні", - підсумував Порошенко.

Яценюк від себе та від імені уряду також привітав військовослужбовців із днем армії.

"Вітаю всіх, хто захищає Україну, хто зі зброєю в руках протистоїть агресії проти нашої свободи, замаху на життя наших співвітчизників, хто зміцнює нашу державність, хто дорогою ціною стверджує нашу Незалежність. Збройні сили – серед беззастережних лідерів довіри українців; наша гордість, наша сила", - зазначає в привітанні Яценюк.

За його словами, в останні 2 роки українське військо "здійснило потужний прорив і  пройшло шляхом історичних перетворень: від напівзруйнованого та пограбованого воно перетворилось в могутнє і дієздатне, здатне дати рішучу відсіч і відкинути ворога". 

"Величезна робота із реформування Збройних сил попереду, але армія щодня нарощує своє оснащення, озброєння, боєздатність", - зазначає прем’єр.

"Однак найбільша цінність нашого війська – це ви, його солдати та матроси, прапорщики і мічмани, офіцери і генерали. Ваша стійкість і героїзм, професіоналізм і відданість Вітчизні – надійна запорука миру на нашій землі, суверенітету України, її поступу до європейської сім’ї народів", - наголошує він.

Яценюк закликав шанувати тих, хто віддав життя за Батьківщину. А воїнам побажав витримки, міцності, доброї вдачі та впевненості у власних силах.

Напередодні начальник Генштабу - головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко зустрівся з військовослужбовцями одного з базових таборів у зоні АТО і нагородив військовослужбовців, які відзначились в ході виконання завдань.

А Порошенко в суботу вручив ордери і ключі від житла у новозбудованому мікрорайоні у Василькові Київської області родинам військових, які зараз служать у зоні АТО, та тих, хто загинув у боях.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування