Порошенко доручив ввести надзвичайний режим у енергетичній сфері

Неділя, 6 грудня 2015, 21:59

Президент Петро Порошенко доручив уряду ввести надзвичайний режим у енергетичній сфері.

Про це глава держави заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір ввечері 6 грудня.

"Відбулася аварія, були проведені ремонтні роботи. Через аварію були труднощі з енергозабезпеченням кількох районів півдня України. Я звернувся до уряду щодо запровадження надзвичайного режиму в енергетиці у зв'язку з віяловими відключеннями на території України, у зв'язку з критичною ситуацією з забезпеченням вугіллям. Уряд повністю підтримав цю позицію", - заявив Порошенко.

"Думаю, аварійне енергопостачання по одній нитці (ЛЕП після аварії у Херсонській області) найближчим часом буде відновлено. Після проведення консультацій з кримськими татарами", - зазначив Порошенко.

Говорячи про товарну блокаді Криму, Порошенко зазначив: "Ми не можемо дозволити, щоб вантажі йшли на окуповану територію Криму без будь-якого контролю... Тому після консультацій з відповідними політичними силами я звернувся до уряду щодо запровадження режиму закриття митних пунктів пропуску для вантажних автомобілів". 

Порошенко підкреслив: "Маємо зробити все можливе, щоб захистити права кримськотатарського народу, який зараз перебуває у Криму під шаленим тиском".

"Це питання не одного дня... Для мене Крим - українська земля, а кримчани - українці. Буду все  робити. щоб внаслідок розробленої стратегії, використовуючи міжнародні правові механізми ми забезпечили повернення Криму - через судові рішення, політико дипломатичний шлях. Альтернативи цьому немає", - підсумував Порошенко. 

Раніше глава Меджлісу, нардеп від БПП Рефат Чубаров заявив: Кабінет міністрів завершив розробку проекту постанови про обмеження поставок товарів, робіт і послуг на тимчасово окупованих і непідконтрольні центральній владі території України, її розгляд може відбутися в середу, 9 грудня.

Як відомо, 22 листопада близько опівночі  поставки електроенергії в Крим з території України припинилися через підривів двох ЛЕП. Дві інших ЛЕП, які подають електрику на півострів,  були пошкоджені раніше.

Наразі енергосистема півострова працює в ізольованому режимі,  на території Криму введено НС

6 грудня стало відомо, що активісти блокади анексованого Росією Криму дозволили почати експлуатацію відновленої лінії електропередачі 220 кВ "Каховська - Титан". Максимальна потужність на цій лінії становить 220-250 МВт, що дозволить забезпечувати електроенергією соціальні об'єкти в Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News