Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У РФ виникли проблеми з виведенням супутника на орбіту

Понеділок, 7 грудня 2015, 01:27

Один з військових супутників РФ, запущених 5 грудня на ракеті-носії "Союз-2.1В", за попередніми даними не відокремився від нового розгінного блоку "Волга".

Про це повідомляють "РИА Новости" з посиланням на інформоване джерело в космічній галузі.

"Проблема з одним із двох космічних апаратів військового призначення. За попередніми даними, один не відокремився від нового розгінного блоку "Волга", інший виведений штатно. В даний час обговорюється питання про зведення з орбіти і наступне затоплення зв'язки з розгінного блоку "Волга" і одного із супутників", - сказав співрозмовник.

Відзначається, що ракета "Союз-2.1В" з двома супутниками, характеристики і призначення яких не розголошуються Міноборони РФ, стартувала в суботу з російського космодрому Плесецьк в Архангельській області. Підготовка і пуск пройшли штатно.

У суботу Міноборони РФ повідомляло, що блок виведення "Волга" з двома військовими супутниками штатно відокремився від другого ступеня ракети-носія "Союз-2.1В". Пізніше повідомлялося, що виведені в розрахунковий час на орбіту два військових супутника вийшли на зв'язок і функціонують нормально.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...