В угодах щодо Криму він має фігурувати як частина України - Джемілєв

Понеділок, 7 грудня 2015, 08:37

У будь-яких угодах, підписаних Україною щодо анексованого Криму, АРК має фігурувати лише як частина України.

На цій вимозі наголосив один із лідерів кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв у Facebook, коментуючи домовленості щодо часткового відновлення електропостачання на півострів з материка.

Він зазначив, що 5 грудня куратори "блокади Криму" на зустрічі з президентом Петром Порошенко детально обговорили припинення постачання електроенергії в тимчасово окупований Крим.

"Загальна потреба Криму в електроенергії складає 1050-1100 МВт. Останній рік нами з материкової України постачалося 850-900 МВт. Разом із тим, що генерується в Криму, цього вистачало населенню півострова в умовах занепаду промисловості внаслідок санкцій. І цього вистачало окупантам на безбідне існування, на 100%-ве забезпечення військових частин, гарнізонів, ракетно-зенітних комплексів, аеродромів і таке інше", - зазначив Джемілєв.

На його думку, так не може тривати "з будь-яких мотивацій: із моральних, із військових, із політичних".

"Виходячи із поваги до людей, які опинились у заручниках окупантів, постачання електроенергії в Крим може бути відновлене не більше ніж в обсязі 200-250 МВт. Таке рішення може бути прийнято, враховуючі аргументи усіх наших партнерів", - написав Джемілєв.

"При цьому залишається в силі категорична вимога про те, що в будь-яких договорах, підписаних нашою державою, Автономна Республіка Крим має фігурувати лише як частина України", - наголосив він.

В суботу 05 грудня, ми провели зустріч із Президентом України Петром Порошенко. Детально обговорили припинення постачанн...

Posted by Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу on Sunday, December 6, 2015

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...