У Криму умовно засудили одного з фігурантів "справи 3 травня"

Понеділок, 7 грудня 2015, 09:26

Кримськотатарського активіста Едема Османова в анексованому Криму засудили до 1 року ув’язнення умовно за участь у зустрічі Мустафи Джемілєва 3 травня 2014 року.

Про це повідомив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял у Facebook.

"Сьогодні в Армянському міському суді було винесено вирок фігуранту "справи 3 травня" Едему Османову. Прокурор просив два роки арешту, але суд вирішив дати рік умовно. 9 грудня там же відбудеться аналогічне судове засідання по Таїру Смедляєву", - написав він.

Сегодня в Армянском городском суде был вынесен приговор фигуранту "дела 3 мая" Эдему Османову. Прокурор просил два года ...

Posted by Nariman Dzhelalov on Sunday, December 6, 2015

Попереднє судове засідання в Криму у справі кримськотатарських активістів Таїра Смедляєва й Едема Османова, звинувачуваних російською владою півострова в застосуванні сили до співробітників правоохоронних органів під час зустрічі лідера кримських татар 3 травня 2014 року, відбулося 27 жовтня.

Кримськотатарського активіста Таїра Смедляєва затримано російськими правоохоронцями 22 жовтня 2014 року в Старому Криму.

У грудні минулого року йому змінили запобіжний захід з утримання під вартою на взяття на поруки.

Едема Османова було затримано 19 січня 2015 року в смт. Чорноморське. 21 січня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці. 25 лютого Османова випустили з СІЗО на поруки.

Раніше російська "прокуратура Криму" повідомила, що міський суд Армянська визнав винним 45-річного жителя Сімферопольського району Едема Ебулісова, якого також раніше затримували у "справі 3 травня". Йому присудили штраф у 40 тисяч рублів.

"Крим. Реалії"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування