Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БПП вимагає іншого проекту Податкового кодексу і додаткове засідання

Понеділок, 7 грудня 2015, 10:45

Лідер БПП Юрій Луценко закликає наступного тижня зробити пленарне засідання заради розгляду Податкового кодексу та проекту держбюджету на 2016 рік.

На погоджувальній раді парламенту він запропонував "наступний тиждень, принаймні четвер, зробити пленарним".

"У нас надто багато законів, котрих потребує країна, щоб ми могли в грудні працювати лише два пленарні тижні", - сказав Луценко.

"При цьому я розраховую, що уряд уже не буде посилатися на міфічні прохання БПП про перенесення внесення документів Податкової та бюджетної політики, як це було зроблено минулого тижня, і все ж внесе в найближчий час оновлений Податковий кодекс та проект бюджету", - заявив він.

"І (тоді) ми зможемо в наступний понеділок, вівторок, середа попрацювати в комітетах, а в четвер вийти на прийняття важливих законів, щоби звільнити останній тиждень перед Новим роком на повноцінну роботу із Податковим та Бюджетним кодексом. Не в один день, а принаймні тиждень працювати над цими доленосними законами", - наголосив Луценко.

Він імені фракції БПП він наполягає, що "Податковий кодекс у цьому парламенті може бути прийнято лише тоді, коли він почне обслуговувати українське підприємництво".

"Цей рік парламент, Нацбанк, Кабмін зробили все, щоб відбулася фінансова стабілізація. Вона недосконала, вона неповна, але ми зупинили гіперінфляцію, руйнівні процеси – в тому числі, за рахунок запозичень у Міжнародного валютного фонду, Світового банку, інших міжнародних інституцій", - сказав він.

Наступний рік фракції дають уряду завдання – "відновлення економічного простору", і Податковий кодекс має слугувати цій цілі, наголосив Луценко.

"Наша фракція не підтримає урядовий варіант (Податкового кодексу) як такий, що консервує нинішню неприйнятну економічну ситуацію, і наполягає на зменшенні податкового тиску на вітчизняне підприємництво", - заявив Луценко.

"Наступний тиждень я ще раз пропоную голосувати – і, зокрема, розглянути новий склад ЦВК, який готовий внести президент", - додав також Луценко.

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко підтримав ідею додаткового пленарного засідання.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...