РФ завдала авіаудару по табору сил Асада - США

Понеділок, 7 грудня 2015, 23:28

Відповідальність за ракетний удар по табору сирійської армії, вину за який влада Сирії поклала на західну коаліцію, лежить на Росії.

Про це повідомив високопоставлений американський військовий чиновник, пише Reuters.

Чиновник, який говорив на умовах анонімності, категорично відкинув звинувачення сирійського уряду в тому, що військові літаки коаліції на чолі з США в неділю ввечері завдали удару по табору в провінції Дайрі Ез-Заур на сході Сирії, в результаті якого три солдати загинули і ще тринадцять були поранені.

Раніше моніторингова група повідомила, що в результаті авіаудару, виконаного імовірно коаліцією країн на чолі з США в сирійській провінції Дайрі Ез-Заур, велика частина якої контролюється бойовиками "Ісламської держави", загинули четверо сирійських військових.

Правозахисна група Syrian Observatory for Human Rights повідомила, що удар припав на частину військового табору, що знаходиться поблизу міста Айяш.

У місті Дайрі Ез-Заур, в результаті іншого авіаудару, імовірно виконаного коаліцією, загинула жінка з двома дітьми, повідомили правозахисники.

Провінція Дайрі Ез-Заур з'єднує фактичну столицю "Ісламської держави" Ер-Ракку з підконтрольною групі територією в Іраку, а нафтові родовища провінції є основним джерелом доходу екстремістів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування