Довго тримати блокаду Криму ми не можемо, але силу показали - Іслямов

Вівторок, 8 грудня 2015, 08:26

Учасниками акції з енергетичної блокади Криму не тішили себе ілюзіями, що зможуть довго протримати блокаду півострова.

Про це заявив координатор акції з блокування анексованого півострова Ленур Іслямов в ефірі Радіо Крим.Реалії.

"Звісно, ми розуміли, що рано чи пізно якісь поступки нам теж доведеться робити для офіційного Києва. Тому що ми розуміємо, що є ті речі, якісь договори, які між владою України, окупаційною владою або московською владою, боюся зараз навіть припускати", - сказав він.

"Тому ми себе не сильно тішили тим, що ми будемо довго тримати енергоблокаду", - заявив Іслямов.

За його словами, енергоблокада Криму показала місцевим жителям залежність півострова від материкової частини України.

"Ми її протримали. Ми показали, що ми її можемо зробити", - наголосив Іслямов.

Крім того, у коментарі ТСН Іслямов сказав, що Верховна Рада має ухвалити рішення щодо припинення електропостачання Криму.

"Контракт, який Демчишин і Путін підписали, ось цей контракт працюватиме до 31 грудня. Якщо це не зробить Верховна Рада (не вирішить припинити забезпечення Криму електрикою), то ми тоді йдемо звідси, знімаємо намети", - цитує його "Інтерфакс-Україна".

Іслямов вважає, що якщо таку блокаду, яку останніми тижнями проводять кримські татари й представники громадськості, не підтримає український народ через своїх депутатів, то немає сенсу продовжувати її далі.

"Давайте нехай уся Україна нас підтримає волевиявленням своїх депутатів", - сказав він.

Як відомо, 22 листопада через підрив електроопор у Херсонській області в анексований Росією Крим перестала надходити електроенергія з материкової частини України.

На півострові оголосили режим надзвичайної ситуації. Півострів зараз забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації, дизельними генераторами, завезеними з Росії, а також шляхом першої черги енергомосту з Кубані до Криму, яку 2 грудня запустив російський президент Володимир Путін.

Ініціатори блокади Криму повідомили 6 грудня про можливе поновлення поставок електрики з материкової України на півострів однією з ЛЕП. Це підтвердив президент України Петро Порошенко.

Однак частина активістів продовжили блокаду. "Правий сектор" заявив про припинення блокування вранці 8 грудня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування