Поклонській радять піти у відставку через "війну проти зоопарків"

Вівторок, 8 грудня 2015, 10:33

Власник кримських зоопарків "Казка" і "Тайган" Олег Зубков розкритикував діяльність російського "прокурора Криму" Наталії Поклонської і запропонував їй піти у відставку.

Про це йдеться у його відкритому листі до Поклонської, опублікованому 8 грудня.

На початку свого звернення Зубков звинуватив Поклонську в "брехливих коментарях", які вона роздає російським ЗМІ щодо організованого проти нього судового процесу.

"Ваша безперервна війна проти мене і моїх зоопарків ніколи вами не буде виграна, навіть якщо вам вдасться посадити мене за сфабрикованою і абсолютно бездоказовою справою щодо побиття охоронця", - пише Зубков.

Він заявляє, що війна проти нього стане "найчорнішою, а можливо, і останньою сторінкою в успішній кар'єрі прокурора Криму".

Низку заяв Поклонської Зубков назвав "дурними", а поведінку прокурора Криму "безвідповідальною, заангажованою і дуже нерозумною".

"Ви ганьбите високе звання прокурора Криму. І це довго на очах всієї країни тривати не може. Упевнений, що ваша відставка з посади прокурора Криму буде швидкою. Тому пропоную вам зберегти обличчя і добровільно піти у відставку, звільнивши місце для професіоналів", - пише в заяві Зубков.

Реакції Поклонської на звернення Зубкова поки немає.

Поклонська заявляла, що директору ялтинського зоопарку "Казка" і сафарі-парку "Тайган" Олегу Зубкову загрожує тюремне ув'язнення за побиття цієї осені свого підлеглого – робітника. За її словами, "цей факт встановлено, доведено і скоро буде вирок суду", Зубкову загрожує до 3 років позбавлення волі.

7 грудня у Білогірському районному суді анексованого Криму відбулись дебати у справі Олега Зубкова. Він заявив, що вирок йому мають винести 11 грудня.

Напередодні підприємець звернувся з відкритим листом до президента Чечні Рамзана Кадирова з проханням взяти під свій захист створені ним у Криму ялтинський зоопарк "Казка" і парк левів "Тайган".

Також він звернувся з листом і до президента Росії Володимира Путіна з проханням "врятувати" його об'єкти від свавілля "кримських чиновників".

Раніше Зубков заявляв про спроби керівництва Криму закрити його об'єкти на півострові, але в травні напругу нібито було знято, пише "Крим. Реалії".

4 грудня Зубков заявив, що в ялтинському зоопарку "Казка" померло від переохолодження біле тигреня, бо "влада" Криму відібрали в зоопарку дизельний генератор, а повернути його вдалося лише після звернення до президента Росії.

У ніч на 7 грудня в зоопарку "Казка" померло друге біле бенгальське тигреня. Зубков розповів, що ця смерть не викликана переохолодженням, а тигренята "слабкі за своєю природою" і вони перебували на особливому режимі харчування.

Він додав, що тигриця Тигрюля раніше відмовилася від своїх трьох дитинчат. Точно назвати причину смерті він не зміг, порадивши почекати результатів розтину.

Поклонська, ґрунтуючись на даних медичної експертизи, заявила, що смерть нібито відбулася через отруєння, а Зубкова звинуватила в "піарі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...