США і Європа тиснутимуть на РФ, поки вона не виконає мінські домовленості - Байден

Вівторок, 8 грудня 2015, 11:41

Віце-президент США Джо Байден заявляє, що його країна і далі чинитиме тиск на Росію, щоб вона виконала Мінські домовленості.

Про це він заявив, виступаючи перед депутатами у Верховній раді у вівторок.

"Допоки існує російська агресія, ціна, яку платить Москва, продовжуватиме зростати", - наголосив Байден.

"США і Європа продовжуватимуть чинити тиск, поки Москва не виконає свої зобов'язання в рамках Мінських угод. Не можна зняти санкції, доки Росія не виконає всі-всі свої зобов'язання", - наголосив Байден.

Він також нагадав, які саме зобов'язання брала на себе Росія за Мінськими угодами.

"Важке озброєння має бути відведено від лінії фронту, має бути  наданий доступ представникам ОБСЄ. Росія повинна натиснути на сепаратистів, щоб провести вибори згідно з українським законодавством та стандартами ОБСЄ", - зазначив він.

"Вони мають відмовитись від незаконних виборів, які відбулися. Заручники, яких тримає Росія і її маріонетки і підконтрольні їм сили, повинні бути повернуті. Російські військові повинні повернутися додому", - наголосив Байден.

"Українська сторона кордону з РФ має бути повернута Україні", - зазначив він.

Крім того, за його словами, на виборах українські ЗМІ мають отримати повний доступ наокупованих територіях Донбасу, "політичні партії повинні мати право конкурувати на виборах", має бути забезпечена безперешкодна робота спостерігачів від місії ОБСЄ, "переселенці з Донбасу, які живуть в інших містах України, повинні мати право для участі на виборах".

"Вся зброя має бути передана під контроль ОБСЄ", - також зазначив він, перераховують зобов'язання РФ.

"Якщо Росія це зробить, то ви повинні виконати і свої зобов'язання, бо це може забезпечити вам вирішення конфлікту і відновлення суверенітету своєї території", - сказав він.

Байден також зазначив, що Україна також має виконати свою частину Мінських угод – "надання амністії особам, які не скоювали важких злочинів, що передбачають вищу міру покарання", а також "децентралізація управління на Донбасі".

"Ми сказали, що подальші прояви затягування недопустимі", - наголосив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування