Байден: Не змарнуйте ваш час, не втратьте цю можливість

Вівторок, 8 грудня 2015, 12:03

Віце-президент США Джозеф Байден закликає українських політиків скористатися вдалим моментом для того, щоб забезпечити Україні краще майбутнє.

Про це він заявив, завершуючи промову у Верховній Раді.

"Я буду завжди говорити про Україну", - сказав Байден і згадав про мужність українських людей, які вийшли на Майдан і які взялися за реформи, про бійців на сході і зокрема про ув’язнену в Росії льотчицю Надію Савченко.

"Це від вас усіх залежить, народ цієї землі, міцна українська сім’я людей – це є ваш момент, це є ваш час. Будь ласка, заради нас, заради всіх, не змарнуйте цей час, не втратьте цю можливість. Побудуйте краще майбутнє для народу України", - закликав він.

Джо Байден
Джо Байден у Верховній Радій

Байден процитував іншого відомого американського політика: "У своєму серці, у своїй душі ви знаєте, що справедливо і що правильно. Робіть це".

"І як ви будете продовжувати цей шлях, будете виконувати те, що вам доручили українці, ви будете знати, що Америка стоїть поруч з вами", - заявив він.

Байден зізнався, що перед приїздом в Україну сумнівався, чи треба виступати в Верховній Раді, адже, працюючи 36 років у Конгресі США, не завжди любив подібні "лекції". Він не хотів би, щоб його промова сприймалася як повчання.

"Я як ваш колега маю таку надію, таку волю, таку віру, що ви можете виконати все заради добра народу України", - сказав віце-президент Сполучених Штатів Америки.

"Якщо ви доб’єтесь успіхів, ви будете першими керівниками першої демократичної вільної України. Яка надзвичайна відповідальність! Велика можливість послужити своїй країні", - сказав Байден.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування