Київський полковник МВС заробляв на шпигунстві за людьми

Вівторок, 8 грудня 2015, 13:57

Підполковник МВС Київської області заробляв на шпигунському бізнесі, надаючи послуги прослуховування телефонів і стеження за бізнесменами.

Про це повідомляє "Перша інстанція" з посиланням на ухвалу Печерського райсуду Києва від 21 листопада 2015 року, розміщену в Єдиному реєстрі судових рішень.

Як випливає з матеріалів справи, прокуратура Києва веде розслідування за підозрою колишнього начальника 5-го відділу Управління оперативної служби ГУ МВС України в Київській області у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Слідством встановлено, що підполковник міліції 18 липня 2015 року запропонував своєму знайомому послуги з негласного збору і обробки інформації на окремих громадян за грошову винагороду.

У перелік послуг, які пропонувалися підполковником, входило:

– зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж протягом трьох місяців (інформація за з'єднаннями з номерами мобільних операторів) – від 600 доларів за один номер;

– "прослуховування" особистого спілкування за вказаним номером мобільного оператора – від 2800 доларів в добу;

– аудіо-, відео-контроль персони ("спостереження") – від 50 доларів на годину.

Прайс-лист влаштував потенційного клієнта і він назвав два телефонних номери, з'єднання яких потрібно фіксувати. "Флешку" з даними міліціонер віддав замовнику в кінці липня і отримав за послугу 1200 доларів.

Через півтора місяці вони знову зустрілися біля будівлі "Національного цирку України", де замовник поставив наступну задачу – візуальне спостереження за "об'єктом" і його автомобілем.

У середині вересня підполковник передав клієнтові фототаблиці і текстові відомості про маршрут руху та місця перебування "об'єкта". За цю послугу представник міліції отримав 250 доларів.

Подальше спостереження і контроль телефонних дзвінків принесли підполковнику ще 1100 доларів.

24 вересня "шпигуна" затримали, а наступного дня йому висунули підозру. Полковнику загрожує від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

26 вересня підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, 21 листопада термін утримання був продовжений.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування