Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У вівторок планується обмін списками полонених - Тандіт

Вівторок, 8 грудня 2015, 16:03

Україна планує у вівторок в Мінську передати свої списки і отримати від представників так званих "Л/ДНР" списки для обміну полоненими.

Про це повідомив 7 грудня агентству "Інтерфакс-Україна" радник голови СБУ Юрій Тандіт.

"Сьогодні з самого ранку ми зустрічалися з Юрієм Качановим - керівником міжвідомчого центру обміну заручників і пошуку безвісти зниклих та обговорювали списки, які повинні передати сьогодні в Мінську", - сказав Тандіт.

Він пояснив, що українська сторона передає такі списки при кожній зустрічі в Мінську.

За словами радника голови СБУ, заручники знаходяться в Донецьку, Луганську і на території РФ. При цьому Тандіт не уточнив, яка кількість заручників значиться в цих списках, і додав, що в списках не тільки люди, які вважаються заручниками, але й ті, які вважаються безвісти зниклими.

Відповідаючи на питання про те, чи отримала або отримає українська сторона списки від іншої сторони, Тандіт сказав: "Ми чекаємо сьогодні, що Донецьк і Луганськ передадуть нам списки".

Говорячи про те, коли можна буде чекати звільнення людей за цим списком обміну, Тандіт зазначив:

"Факт звільнення для України - це факт проведення заходів, які розраховуються годинами, тобто навіть не днями. Тобто ми в будь-який момент готові вийти на точку, в безпечне місце для людей, яких будемо забирати, і ми це зробимо. А для так званої донецької влади це питання навіть не годин, а хвилин. Протягом півгодини вони могли б, якби Кремль дав команду, звільнити наших заручників".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування