Спостерігачі ОБСЄ заявили, що їх затримували на блокпостах на Донеччині

Вівторок, 8 грудня 2015, 20:29

Представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ затримували на блокпостах під час пересування територією Донецької області.

 Про це повідомив заступник глави СММ ОБСЄ в Україні Александр Гуг.

"Ми були затримані дорогою з Маріуполя та Волновахи і на блокпостах "ДНР", і на блокпостах України. Ми стояли так само, як стоять цивільні автомобілі, які стоять іноді днями, а не годинами", - сказав Гуг на брифінгу в Донецьку у вівторок.

"Той факт, що нас було затримано на блокпостах, - це не просто прикра затримка, це обмеження нашого пересування. Блокування нашого пересування є порушенням Мінських домовленостей", - наголосив він.

Гуг також повідомив, що СММ ОБСЄ очікує можливості початку роботи передових баз патрулювання в Горлівці та Дебальцевому.

"Перша мета - встановлення спостережного пункту на не контрольованій урядом території. Ми з нетерпінням очікуємо можливості розпочати роботу передових баз у Горлівці та Дебальцевому вже цього тижня", - сказав він.

За словами Гуга, жителі Горлівки звернулися до місії з проханням перебувати в цьому населеному пункті.

"Уже два місяці ми готові утворити там свою базу, але й досі ми не отримали підтримки з боку так званої ДНР", - зауважив заступник голови СММ.

"Завтра ми поїдемо туди знову і, я сподіваюся, ситуація зміниться. Присутність у цьому місці дасть нам змогу перебувати ближче до лінії зіткнення, як ви знаєте, такі бази є у нас з іншого боку лінії зіткнення" - сказав Гуг.

Він також повідомив, що ще одна мета його візиту на Донбас - встановлення камер спостереження обабіч лінії зіткнення, які допомогли б спостерігати за порушеннями режиму припинення вогню.

"Ці пристрої допоможуть нам стежити за режимом припинення вогню не лише в аеропорту Донецька, а й на всій території - Піски, Опитне, Спартак, район "Вольво-центру", таким чином, коло буде замкнено", - пояснив Гуг.

За його словами, камери спостереження буде встановлено після погодження технічних питань.

"Ми плануємо встановити подібні пристрої і в інших місцях, наприклад, сьогодні я відвідав місце, де буде встановлено камеру в околицях Широкиного", - сказав Гуг.

 Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування