Янукович вирішив, що Майдан був через "закручування гайок" для олігархів

Середа, 9 грудня 2015, 09:37

Екс-президент Віктор Янукович вважає, що Майдан організували олігархи, оскільки його уряд почав "закручувати їм гайки".

Про це Янукович розповів в інтерв'ю Держагентству РИА Новости.

Протягом усього інтерв'ю Янукович розповідав, що Україна за його влади була дуже успішною, а зараз ситуація кардинально змінилася.

Відповідаючи на питання, яка була користь олігархам від Майдану, він сказав:

"Ну, в той період часу, коли, як кажуть,"гайки потихеньку закручувалися ", і ми вимагали, щоб податки платили своєчасно, щоб податки були справедливими, звичайно, це не подобалося олігархам", - заявив Янукович.

На прохання назвати прізвища олігархів, які, на його думку, "організували Майдан", Янукович сказав:

"Ви знаєте, я дуже обережно ставився до того, щоб тій чи іншій людині, щоб чіпляти на когось ярлики. Але вони ж самі говорять про це. Припустимо, Фірташ в австрійському суді сказав, про те, що він підтримував Кличка. Коломойський - відомо кого підтримував, і він теж про це говорив, і так далі. Сьогодні за кожним членом уряду стоять олігархи, які, можна сказати, "проштовхнули" в уряд своїх людей", - сказав Янукович. При Януковичі в уряді Азарова були люди, близькі до його "сім'ї". Головою його адміністрації був Сергій Льовочкін, який разом з Фірташем володів каналом Інтер.

Відповідаючи на запитання про те, що Григоришин в інтерв'ю "Українській правді" сказав фразу, що нібито в багажнику до нього в Межигір'я привозили Яценюка, він сказав:

"Ну, я нічого не можу сказати про багажник. Але я зустрічався неодноразово з Яценюком і з іншими".

"І з іншими я зустрічався представниками Майдану, і з радикалами, в тому числі, і не тільки в адміністрації президента. Чому? Тому що я шукав шляхи мирного врегулювання. Я робив усе, щоб уникнути кровопролиття", - сказав він.

Відповідаючи на питання, як би він себе повів у випадку ситуації, яка склалася на Донбасі, він спробував провести паралелі із захопленнями адмінбудівель на заході України.

"Згадайте лютий 2014 - захоплення державних органів на Західній Україні. Я не застосував силу і армію щодо жителів Західної України, тому що вони теж громадяни України".

"Мені здається, що до тих пір, поки не піде ця риторика - "сепаратисти", "терористи", поки не пройде це приниження людей, поки не піде цей поділ людей на "своїх-чужих", на сорти, хто якого сорту ... Це буде дуже і дуже все складно ", - сказав він.

Під час виборчої кампанії Януковича ще в 2004 році його штабом була вкинута в народні маси теза про розкол України та три сорти українців.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування